ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Сајбер буквар“ – превенција кључна за безбедност деце на интернету

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић изјавио је данас да је неопходно континуирано подизање свести о постојању дигиталног насиља, као и ширење знања о томе како да се од њега заштитимо.

Министар Вербић је на конференцији „Сајбер буквар“, посвећеној безбедном понашању ученика на друштвеним мрежама, која је одржана у Центру „Сава“, истакао да се данас кроз музику и скечеве више од 4.000 београдских основаца упознало са опасностима које прете на интернету.

Министар је објаснио да се „Сајбер буквар“ надовезује на иницијативу „Зауставимо дигитално насиље“, усмерену на промовисање квалитетних, едукативних и забавних садржаја на интернету, уз стално подизање свести о постојању дигиталног насиља и едукацију о томе како да се заштитимо.

Он је додао да је до сада приближно 15.000 деце и 4.000 родитеља и наставног особља узело учешће у различитим активностима на овом плану.

Конференцију је организовала компанија „Теленор Србија“, заједно са компанијом Huawei, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова и Уницефа.

Ученицима су данас на интересантан начин, кроз представу у којој су учествовале познате личности из културног и јавног живота, пренете поруке о опасностима којима су изложени на интернету, као и о препознавању и откривању дигиталног насиља.

Loading