ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Самарџић на свечаној академији поводом 52 године рада Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу

Посебни саветник министарке просвете проф. др Јанко Самарџић честитао је Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу 52 године успешног рада и истакао да данас представља једну од водећих образовних установа  Универзитета у Крагујевцу и сврстава се у ред водећих факултета у Србији.

“Томе су свакако допринели запажени резултати научно-истраживачког рада, квалитетан наставни кадар и професионалан педагошки рад професора и сарадника, као и веома развијена међународна сарадња и издавачка делатност ове високошколске установе. Ту су и савремено опремљене лабораторије и учионице које представљају добру основу за успешан рад овог факултета који образује стручњаке у оквиру научних области – математика, информатика, биологија, хемија и физика”, истакао је Самарџић.

Истакао је да је уверен да Природно математички факултет стреми новим успесима и да је спреман за нове генерације студената.

“Такође, верујем да ће захваљујући кадровском потенцијалу који има и угледу који је стекао одговорити свим предстојећим изазовима и трендовима новог времена”, рекао је он.

Loading