ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Санација образовно – васпитних и здравствених установа у Ваљеву и Коцељеви

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је са министром просвете, науке и технолошког развоја др Срђаном Вербићем, министром омладине и спорта Вањом Удовичићем

и министром здравља Златибором Лончаром Медицинску школу „Др Миша Пантић“ у Ваљеву, где је присуствовао потписивању уговора за обнову зграде ове образовне установе. Премијер Вучић је том приликом поручио да ће држава наставити обнову школа и домова здравља широм Србије, уз напомену да је за то потребна подршка, помоћ и енергија позитивних људи, који ће уједињени радити на бољој будућности земље.

„На сваки могући начин настојаћемо да порасте животни стандард, који значи већа примања, боље школе, путеве, домове здравља и да то грађани коначно виде и осете“, нагласио је премијер Вучић и подсетио присутне да је у последњих месец дана обишао 25 школа и болница, и додао да планира да посети више од 1.000 таквих објеката у току ове године.

Вредност радова на санацији Медицинске школе „Др Миша Пантић“ у Ваљеву коју похађа 673 ученика распоређених у 23 одељења, износи око 17 милиона динара, док је рок за завршетак радова 90 дана. Радове финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије из средстава Фонда солидарности ЕУ, а објекат ће бити окречен, урађени нови прозори, реконструисан таван и кров, санирани мокри чворови.

Након обиласка Медицинске школе у Ваљеву, председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је са министром просвете, науке и технолошког развоја др Срђаном Вербићем, министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и министром здравља Златибором Лончаром и Основну школу „Мића Станојловић“ у Коцељеви, где је разговарао са ученицима, којима је поручио да ће имати бољу и уређенију школу и да је на њима само да вредно уче.

Том приликом потписан је уговор о обнови ове образовно – васпитне установе, за шта је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије из средстава Фонда солидарности ЕУ издвојила 15 милиона динара, а радови ће почети од 4. априла, и трајаће 45 дана.

Председник Владе Републике Србије и ресорни министри, током посете Ваљеву и Коцељеви, присуствовали су и отварању нове амбуланте у Дивцима код Ваљева и обишли су радове на адаптацији и санацији објекта здравствене амбуланте у Драгињу, у општини Коцељева. Наведени радови се, такође, финансирају од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије из средстава Фонда солидарности ЕУ.

Loading