ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Саобраћајни факултет препознатљив по квалитету наставно-образовног и научно-истраживачког процеса

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је свечаности поводом 72 године постојања Саобраћајног факултета Универзитета у Београду.

„Овај факултет, најстарији у региону југоисточне Европе, препознатљив је по свеобухватним програмима за образовање стручњака из области саобраћаја, транспорта, комуникација и логистике. Окупљајући врхунске научнике и изузетне стручњаке, предаваче и педагоге, квалитетом студијских програма и научно-истраживачког рада, достигао је високе домете у области науке која се бави саобраћајем“, навео је министар, додајући да је уверен да ће Саобраћајни факултет и даље давати свој недвосмислени допринос високом образовању, као и  популаризацији научно-истраживачког рада, али и да ће наставити да мотивише своје наставнике, научне сараднике и студенте у правцу развоја образовања и науке у Републици Србији.

Он је рекао, да Саобраћајни факултет,  придржавајући се највиших етичких начела, тежи да пружи студентима максимално квалитетно образовање, уједно подстичући њихову иновативност и  креативни потенцијал, те да је интересовање  за студије на овом факултету из године у годину све веће.

Министар је истакао да је посебно  важно што  факултет настоји да оснажи сарадњу са привредом, као и са другим образовним институцијама у земљи и иностранству, „што  свакако доприноси  подизању нивоа квалитета практичних знања“.

„Наша заједничка мисија је да високообразовани људи својим знањем обезбеде Србији бржи развој. Не морам да понављам, а то је да су образовање и знање, односно наука и научноистраживачки рад највећи потенцијал за убрзани друштвено- економски развој Србије“, истакао је Ружић и  честитао 72. годинe рада, са жељом да остану водећа високошколска институција, препознатљива по квалитету наставно-образовног и научно-истраживачког процеса у области саобраћаја.

Loading