ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сарадња научноистраживачких и високошколских институција из Србије и УАЕ

У оквиру „ Експо 2020  Дубаи“ данас је потписан Уговор  о научноистраживачкој сарадњи и размени истраживача, између Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“  (ИБСС) из Београда и Универзитета  Сарџи (University of Sharjah) из Уједињених Арапских Емирата

Уговор  су, у присуству помоћника министра просвете, науке и технолошког развоја – за  науку и  високо образовање, Марине Соковић и Бојана Тубића,  потписали др Мирјана Михаиловић, директорка ИБИСС, института од националног значаја за Републику Србију  и проф. др  Кутаба Хамид Ал Хеиалу, (Qutayba Hamiid Al Heialy).

Током боравка на „Експо 2020  Дубаи“ делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја посетила је и пословни простор Привредне коморе Србије.

У оквиру недеље здравља на  „Експо 2020 Дубаи“  организовани су састанци између представника УАЕ и  представника научноистраживачких и високошколских институција из Србије , међу којима су  Медицински факултет у Београду,  Универзитет у Крагујевцу, Институт за примену нуклеарне енергије (ИНЕП), Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, Археолошки институт.

Loading