ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сарадња са Економским факултетом у циљу унапређења наставе у средњим школама и рада ученичких задруга

 Министарство  просвете, науке и технолошког развоја и Економски факултет Универзитета у Београд потписали су данас Меморандум о сарадњи на унапређењу и осавремењавању наставе и учења у средњим школама и рада ученичких задруга. Меморандум су потписали министар Младен Шарчевић и декан Бранислав Боричић.

Министар је након потписивања рекао да је много области заједничке сарадње и да је помоћ еминентне институције као што је Економски факултет Универзитета у Београду веома драгоцена.

Почели смо од финансијске писмености па прешли на предузетништво, а нарочито је интензивна сарадња у области  економских програма средњих стручних школа које се редизајнирају и где велику новину представљају изборни пакети гиманзијског образовања, нагласио је Шарчевић.

Декан економског факултета рекао је да ће сарадња са Министарством створити једну добру базу за предузетништво, које је до сада имало проблем са необразованим кадром из средње сколе, односно ђаци сада нису упознати са елементарним стварима из предузетништва.

Верујемо да је то један кључни корак који би требало да препороди цео привредни амбијент у Србији, поручио је Боричић.

Министарство и Економски факултет ће на  основу Меморандума остваривати сарадњу на припреми предлога плана наставе  учења за изборне програме за опште средње образовање и васпитање, припреми предлога наставе и учења за средње стручне школе и едукацији наставника и ученика у циљу успешног организовања и рада ученичких компанија кроз ученичке задруге.

Loading