ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сарадња са локалним самоуправама на пројекту за подршку деци из осетљивих група у преласку у средњу школу

Министарство просвете, науке и технолошког развоја потписало је данас Меморандум о сарадњи са 10 локалних самоуправам, у оквиру пројекта „Заједно ка средњој школи – Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу“, који реализује Центар за образовне политике у сарадњи са Дечијом фондацијом Песталоци

Уговор су потписали Алексинац, Бечеј, Бор, Жабаљ, Књажевац, Лесковац, Ниш, Нови Сад, Сурдулица и Ћуприја

Главни циљ пројекта је подржавање успешног преласка ученика из осетљивих група ка средњошколском нивоу образовања и васпитања и наставку школовања кроз јачање капацитета релевантних актера за пружање адекватне и правовремене подршке. У пројекат је укључено 20 основних и средњих школа из десет локалних самоуправа.

Државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Анамарија Вучек истакла је да је квалитетно образовање за сву децу мисија Министарства, па је тако укључивање и задржавање деце из осетљивих група у образовању посебно важно.

Министарство овај пројекат прати од 2017. године, а сам назив пројекта Заједно ка средњој школи – Подршка деци из осетљивих група у преласку у средњу школу, указује на чињеницу колико је важно да се сви заједно бавимо овим питањем “, рекла је она.

Навела је да локалне самоуправе имају изузетно значајну улогу и да свака локална самоуправа може у складу са локалном ситуацијом дати свој допринос.

Потписивањем Меморандума, како је наведено, партнери граде партнерство између институција и организација на националном и локалном нивоу, у циљу пружања усклађене и координисане подршке ученицима из осетљивих група.

Loading