ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сарадња Србије и Републике Српске- Усаглашавање наставних планова и програма за националне предмете

 Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Београду са министром просвете и културе Републике Српске Данетом Малешевићем.

Министри су разговарали о очувању националних вредности кроз усаглашавање наставних планова и програма за националне предмете (српски језик, историју, географију и свет око нас). Саговорници су сагласни да су очување језика, писма и националног идентитета полазне основе и циљ који би требало постићи и кроз усаглашавање наставних планова и програма за националне предмете. Указано је да допунске школе на српском језику похађају и деца из Републике Српске, и истакнуто да је дијаспора благо које морамо неговати како би очували језик, традицију и културу.

Састанку су присуствовали помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић, помоћник  за средње образовање и образовање одраслих Александар Пајић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања Златко Грушановић, као и Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске.

Loading