ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Oбразовање и наука кључ сарадње две земље

Министар просвете, науке технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са потпредседницом Владе и министарком спољних послова Намибије Нетумбом Нанди Ндаитве.

На састанку је заједнички констатовано да Србија и Намибија имају добре и пријатељске односе.

„ Пријатељство две земље треба оснажити сарадњом у областима образовања, науке, ,трансфера знања и технологија, али и у свим другим областима“, истакао је министар Шарчевић .

Министар је упознао потпредседницу Владе Намибије да се од ове године у оквиру пројекта „Свет у Србији“ на Универзитету у Београду школује и студент из Намибије.

Потпредседница Владе Нанди Ндаитве рекла је да  цени добре односе две земље, али да је  образовање и обука кључ сарадње. Према њеним речима, у Републици Намибији фокус је  на квалитету образовања, али да да теже да свако дете има образовање, али да сада 95 одсто становништва има приступ образовању.

„Сарадњом са Републиком Србијом и повезивањем у области образовања и науке допринели би да образовање у нашој земљи постане напредније“, истакла је Нанди Ндаитве.

Саговорници су се сагласили да је у интересу добрих и пријатељских односа две земље, потребно договорити будућу сарадњу између два министарства надлежна за просвету и науку.

Састанку је присуствовала и државна секретарка Гордана Предић.

Loading