ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Без знања диплома ништа не вреди

Циљ нам је да образовање буде од користи грађанима, јер без знања диплома ништа не вреди, поручио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Говорећи о реформи образовног система, министар Шарчевић је у Петровцу на Млави истакао да ниједан послодавац неће хтети да запосли некога само на основу дипломе, већ да ће свако да тражи конкретно знање.

Само диплому не треба да гледа ни држава као послодавац, приватни сектор одавно не гледа, а тек странци неће, нагласио је Шарчевић.

Након обиласка Основне школе „Дуде Јовић“ у Жабарима и ОШ „Бата Булић“ и Средње школе „Младост“ у Петровцу на Млави, Шарчевић је констатовао да је изградња инфраструктуре само први корак у привлачењу страних инвестиција и отварању нових радних места.

Други услов је радна снага, односно квалитет кадра којим располажемо. Управо зато смо реформом обухватили све нивое образовања. Припремамо децу за 21. век, да имају нове компетенције, рекао је Шарчевић.

Са њим се сагласио и председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић који је рекао да није довољно само тражити компјутере и осталу опрему за учионице.

Потребно је да размишљамо шта и како можемо, пре свега на нивоу средње школе, да школујемо, да би деца која живе у општини Петровац, могла да се запосле, закључио је Нединић.

Loading