ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Циљ је да деца свакодневно имају физичку активност

У Основној школи „Дринка Павловић“ у Београду данас је одржана егзибициона утакмица између рукометаша Црвене звезде и Партизана, којој је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Шарчевић је новинарима након утакмице рекао да се школском спорту приступа на потпуно другачији начин, увођењем програма који се зове свакодневни спорт.

Циљ је да буде што више турнира и да међу децом влада такмичарски дух, казао је министар и додао да се у то највише укључио Београд.

Он је навео да је политика Влада Србије да се пројектује што више спортских објеката и да приоритет Министарства представљају места у Србији у којима на пример има само једна сала, а више школа.

Шарчевић је казао да je циљ да деца свакодневно имају физичку активност и навео да  Министарство јако добро сарађује са спортским савезима.

Градоначелник Београда Синиша Мали који је на данашњем мечу  бранио за Црвену звезду казао је да је циљ меча да се промовише школски спорт и да што већи број ученика основних и средњих школа почне да се бави спортом.

Више од 36.000 деце годишње прође кроз разна школска, општинска и градска такмичења. У овом тренутку имамо девет спортова. Ове године додајемо и џудо и ватерполо, дакле 11 спортова у којима наши клинци могу да се такмиче, казао је Мали.

Loading