ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Циљ Министарства просвете је да се обезбеде нови фондови за стипендије

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствоваo je данас у Палати Србија додели похвалница и лаптоп рачунара ученицима завршних разреда основних и средњих школа који су освојили прва места на републичким такмичењима или једно од прва три места на међународним такмичењима.

Шарчевић је захвалио Фондацији „Драгица Николић“ јер брине о деци и улаже у талентоване ученике.

Циљ је да направимо бољи систем, где ће и многи други ђаци ићи вашим стопама, где  ће се озбиљно учити. Тако да ћемо стално усавршавати системе учења и моделе, казао је он.

Он је истакао да је један од циљева Министарства да се обезбеде нови фондови за стипендијe и додао да се ради на што бољем повезивању образовања и привреде.

Циљ нам је да се ваше знање прво покаже у нашој земљи и зато се трудимо да обезбедимо нове фондове стипендија, рекао је он и оценио да Република Србија има квалитетне ученике.

Шарчевић је изразио наду да ће се на ове успешне ученике угледати и други ђаци у Србији.

Бивши председник Републике Србије Томислав Николић оценио је данас да је мисија наставника ових ученика испуњена.

Он је рекао и да ће држава наћи начин да помогне младима и талентованима.

Председница Управног одбора Фондације Драгица Николић честитала је ученицима на оствареним резултатима, као и њиховим професорима. Она је рекла да је за Фондацију као дародавца највећа награда успех и наставак школовања ових ученика.

Сваке године расте број награђених ученика. Појављују се нове дисциплине којима наша деца освајају свет. То су истински показатељи на колико дивних, изузетних младих људи Србија може да се ослони у будућности, рекла је она и додала да би о њима требало више да се прича у јавности.

Loading