ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Циљ нам је да млади стекну квалитетно образовање и имају извесност где ће да се запосле

Прва економска школа у Београду добила је данас потпуно нов и модерно опремљен кабинет за статистику и рачуноводство, донацију Еуробанке, а министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поручио је да је циљ министарства да млади стекну квалитетно знање и да имају извесност где ће у будућности да се запосле.

Шарчевић је у Првој економској школи истакао да ће у наредном периоду тежиште посебно бити стављено на унапређење средњег стручног образовања и на целоживотно учење кроз образовање одраслих.

Унапређењем сарадње са компанијама попут Еуробанке, послодавци ће добити прилику да младе добро обуче још у фази учења и школовања како би добили најбољи могући кадар, рекао је Шарчевић.

Он је додао да ће држава наставити да побољшава услове рада и квалитета наставе у школама и захвалио Еуробанци на друштвено-одговорном пројекту „Школа као нацртана за вас“.

У оквиру тог пројекта пуштена је у употребу Мастеркард картица „Еуробанк Велико срце“, где од сваке извршене трансакције та банка издваја одређени део средстава од својих прихода и усмерава их у опремање и модернизацију учионица и кабинета широм Србије.

Наша жеља је да кроз овај пројекат све средње школе у Србији буду по мери ученика, али и да наши средњошколци кроз стручну праксу и предавања, своја знања о банкарству стекну из прве руке, од запослених у Еуробанци, изјавила је председница Извршног одбора Еуробанке Славица Павловић.

Loading