ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Директори професионалци за квалитетније образовање

Квалитетни директори школа, који се бирају на основу високих критеријума, веома су важни за подизање нивоа образовања, поручио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, приликом обиласка ОШ „Павле Поповић“ у Вранићу.

 

Са директорима професионалцима, који добро раде свој посао, дугорочно правимо стратегију квалитетног руковођења образовним установама, рекао је Шарчевић.

Он је подсетио да је јуче почело полагање за лиценце за директоре и додао да квалитет можемо да имамо само са јаким критеријумима за лиценцирање и обуке.

Директорка ОШ „Павле Поповић“ Јела Стевановић указала је на чињеницу да је министар Шарчевић први министар у 177 година дугој историји школе који је посетио ту образовну установу.

Она је информисала министра о текућим радовима на проширењу капацитета школе, оснивању продуженог боравка, ђачке кухиње и ученичке задруге, као и о плановима за изградњу новог објекта школе у Мељаку.

Стевановић је истакла да школа већ неколико година спроводи пројекте који се односе на развој школског спорта, као и оних који се односе на безбедност деце у саобраћају.

Набавили смо савремену опрему са школску спортску салу, као и полигоне, бицикле, заштитну опрему и наставна средства за рад саобраћајне секције, рекла је Стевановић.

Директорка је представила и реконструисан кабинет информатике и историје и школску библиотеку која је опремљена потребном наставном литературом и дечијим часописима.

Loading