ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић : Добар избор именовање Милице Ђурић Јовичић за в.д директора Фонда за науку

Представници Светске банке изразили су данас у разговору са министром просвете науке и технолошког развоја Републике Србије Младеном Шарчевићем  задовољство због оснивања Фонда за науку и досадашњег рада Фонда за иновациону делатност.

То су ствари на које се чекало, а које су успешно решене, рекао је консултанат Светске банка Винод Гоел.

Министар Шарчевић информисао је саговорнике да је на седници Владе Србије за  в. д директора Фонда за науку именована Милица Ђурић Јовичић.

Он је оценио да је тиме направљен добар извор, јер је реч о личности која има одличне професионалне квалификације.

Представници Министарства просвете навели су да су приликом недавне посете Португалу имали прилику да се упознају са радом Фонда за науку у тој земљи и оценили да су нека од тих искустава применљива у Србији.

Сарадња са Светском банком је оцењена као веома добра и значајна, а на састанку је било речи и о успешно завршеном „Пројекту подршке истраживању, иновацијама и трансферу технологије у Србији“, који је финансиран из Претприступних фондова Европске уније (ИПА) за 2013. годину.

Пројекат је реализован у сарадњи са Светком банком. Циљ  је да подстакне сарадњу између јавног научно-истраживачког сектора и приватног сектора, а у сврху комерцијализације научних истраживања и унапређења трансфера технологије.

Састанку су присуствовали државни секретари Министарства просвете, науке и технолошког развоја проф. др Владимир Поповић и проф. др Виктор Недовић, као и помоћници министра др Саша Лазовић и др Марина Соковић.

Loading