ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Формирање Академије пословних струковних студија Београд најбоље решење за студенте и професоре

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Високу школу струковних студија у Блацу,  која је Одлуком Владе Србије постала део Академије пословних струковних студија Београд.

Шарчевић је том приликом оценио да је спајање Високе школе из Блаца са Београдском пословном школом најбоље решење за град, студенте и професоре.

За студенте све остаје исто. Формира се другачији менаџмент. Формирање Академије има за циљ да се постигне већи квалитет у струковном образовању, казао је министар.

Он је навео и да ће у састав будућих академија струковних студија моћи да буде укључено од две до пет установа.

Од 1. октобра наредне године све струковне установе ће бити у склопу оваквих академија. Академије морају бити боље повезане са привредом, као и са универзитетима, што је у циљу  квалитета. За школу у Блацу сам имао решење или да је потпуно угасим или да је фузионишем. Мислим да је ово куд и камо боље решење и за град и за студенте и професоре, рекао је Шарчевић.

Вршилац дужност директора Академије  пословних струковних студија Београд Саша Бован оценио је да је  формирањем ове установе направљен модел за будуће школе струковних студија.

Министар је током боравка у Блацу посетио Предшколску установу „Наша радост“ и разговарао са представницима Општине Блаце.

Loading