ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић и министар образовања и културе Републике Кипар о могућностима унапређења сарадње две земље

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је у четвртак, 18. јула 2019. године у Никозији са министром образовања и културе Републике Кипар Костасом Хампиаурисом (Kostas Champiaouris) о  конкретним могућностима унапређења сарадње између две државе у области образовања, на основу Меморандума о сарадњи потписаног у новембру 2018. године.

Саговорници су оценили да две државе имају традиционално добре и пријатељске односе и потврдили спремност да се додатно ангажују како би се ти односи обогатили још успешнијом сарадњом у сфери образовања, науке и просвете.

Министри су разменили информације о тренутној ситуацији у ресорима које воде и реформама које су спроведене, као и онима које су у току.

На основу одредби потписаног Меморандума о сарадњи, договорено је да се ускоро формирају експертски тимови који би дефинисали стратегију будуће сарадње и одредили приоритетне области и конкретне предлоге.

Министар Шарчевић  се након тога састао и са представницима Педагошког института Кипар и Директората за образовање са којима је разговарао о интернационализацији високог образовања, мобилности учитеља, наставника, ученика, професора и студената, као и о српској допунској школи на Кипру.

Loading