ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић и Стефановићв потписали Протокол о сарадњи на програму „Основи безбедности деце“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић потписали су данас у ОШ „Вук Караџић“ у Сурчину Протокол о сарадњи на програму „Основи безбедности деце“.

Шарчевић је рекао да Министарство просвете има изузетну сарадњу са МУП кроз програме који се односе на безбедност деце у саобраћају, на интернету, али и у вези са насиљем у школама.

Он је рекао да ће се од ове школске године радити на сасвим другачији начин у првом, петом разреду основне школе, као и у првом разреду гимназије.

Желим да родитељи осете мање главобоље, да мање уче са својом децом. То ће им  омогућити нов план и програм. Чека нас још много новина у образовању, казао је он.

Према његовим речима, Стратегијом у образовању је предвиђено да ученици имају целодневну наставу и да  све своје обавезе заврше у школи.

Министар Стефановић указао је да ће програм који се ове године уводи и за ученике првог разреда допринети безбеднијем  одрастању.

Ми смо претходне године почели са обуком уз помоћ 2.400 наших колега полицајаца и, наравно, и уз пензионисане полицајце који су са нама заједно радили у четвртом и шестом разреду да наша деца буду безбедна у саобраћају, да сазнају како да се понашају у поплавама, пожарима и другим непогодамa, казао је Стефановић.

Он је казао да је прошле године било 50.000 предавања и да су сада та предавања прилагођена и ученицима првог разреда који ће, између осталог, моћи да сазнају шта полиција ради, како бити добар друг и како спречити насиље.

Претходно су ученици имали прилику да упознају теме које су обухваћене програмом „Основи безбедности деце“ .

Loading