ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Континуирана добра сарадња Министарства просвете и Британског савета

Министар  просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф истакли су данас да су задовољни начином на који се у Србији реализује пројекта „Школа за 21. век“.

Реч је о регионалном програму Британског савета за подршку развоја капацитета школа у земљама Западног Балкана чији је циљ да ученици унапредили дигиталне вештине и стекли вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

Шарчевић је навео да постоји континуирана добра сарадња Министарства просвете, науке и технолошког развоја са Британским саветом.

Министар просвете казао је да је недавно посетио Тринити колеџ у Кембриџу, а саговорници су се сагласили да је у тој институцији запажен успех студената из Србије.

Састанку су присуствовале и помоћница министра просвете за основно образовање и васпитање Весна Недељковић,  саветница министра за дигитализацију Биљана Марић, као и директорка Британског савета за Западни Балкан Клер Сирс.

Loading