ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић на Генералној конференцији Унеска

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић учествује на 40. заседању Генералне конференције Унеска у Паризу, која је почела 12. новембра.

На Генералној конференцији Унеска учествује и председник Републике Србије Александар Вучић.

Министр Шарчевић ће данас присуствовати панелу посвећеном мобилности у високом образовању. Том приликом, министри задужени за високо образовање изнеће своје ставове и искуства о инклузивном образовању, као и квалитету високог образовања. Биће речи и о нацрту Глобалне конвенције о признавању квалификација у високом образовању која је предвиђена да се усвоји на 40. Генералној конференцији Унеска.

Министар је оценио да је Генерална конференција место на коме се говори о врло озбиљним темама када су у питању образовање, наука и култура.

Задовољан сам што Србија даје свој допринос, навео је он и додао да ће делегација Србије имати билатералне састанке са колегама из земаља са  којима се разговара о заједничким стратегијама у реформи образовања до 2030. године.

Шарчевић је истакао да ће неке од тема на заседању бити признавање диплома, учење деце у условима екстремизма и напоменуо да Србија има јако добре резултате када је реч о укључивању деце миграната у образовни систем.

Он је подсетио да је приликом недавне посете Београду генерална секретар Унеска Одри Азуле упозната са напорима Србије и да је била задовољна онима што Србија предузима по том питању.

Loading