ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић на отварању скупа „Визија регионалне сарадње за квалитетно образовање и обуку“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић оценио је данас да је конференција Визија регионалне сарадње за квалитетно образовање и обуку која се одржава у Београду прилика да се удруже напори и да се кроз сарадњу, размену идеја и искустава дође до нових корака у регионалној сарадњи у области образовања.

На конференцији поводом оснивања Секретаријата Иницијативе за образовну реформу у југоисточној Европи – ЕРИ СЕЕ  Шарчевић је рекао да Србија ради на развијању добрих односа са непосредним суседима и замљама у региону југоисточне Европе, као и да је активан учесник у регионалним иницијативама, међу којима је и ЕРИ СЕЕ.

Он је оценио и да је сарадња у оквиру регионалних форума и иницијатива важана за јачање добросуседских односа, стабилност у региону и унапређењe реформских процеса.

Своју преданост регионалној сарадњи у области образовања и обуке, Србија је исказала и данас, као домаћин Секретаријату Иницијативе за образовну реформу у југоисточној Европи, казао је Шарчевић.

Он је оценио да је данашњи скуп прилика да се размене мишљења о томе шта треба променити када је реч о систему образовања како би ученицима и студентима био омогућен виши степен знања и вештина  који су неопходни за успешно учешће на тршишту рада и како би се прилагодили условима које доноси глобализација.

 Поделићемо искуства о успешним трендовима, реформама и решењима, казао је министар просвете.

На скупу учествују и представници министарстава образовања и тела које се баве образовањем из земаља региона, као и Антоанета Ангелова – Крастева из Европске комисије, генерални секретар Регионалног савета за сарадњу  Горан Свилановић, Ћезаре Онестини из Европске фондације за науку.

Предвиђено је да на крају скупа буде усвојена и заједничка изјава, која ће представљати потврду и подршку постојећим активностима.

Loading