ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: На првом месту је уређење система образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са генералном директорком Директората за демократију Савета Европе (СЕ) Снежаном Самарџић Марковић о изазовима у процесу реформе образовања у Србији.

Министар Шарчевић истакао је да за Министарство просвете уређење система образовања на првом месту и да су за две године усвојени бројни закони, од којих је већина системских.

Промена финансирања високог образовања нам је последња мера да променимо оно што, између осталог води ка снижавању квалитета и критеријума…Многе смо ствари учинили видљивим. Дизајнирали смо систем од предшколског образовања до високог и науке. То је велики посао за кратко време, оценио је он.

Снежана Самарџић изразила је задовољство досадашњом сарадњом и истакла је да ће за све напоре које улаже Министарство и даље имати  подршку Савета Европе.

Састанку су присуствовале и државна секретарка Анамарија Вичек, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање Весна Недељковић и саветница министра Татјана Цветковски.

Loading