ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић на Светском форуму образовања у Лондону

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић учестовао је ове недеље на Светском форуму образовања у Лондону, на којем је главна тема била како кључне технолошке, друштвене и економске снаге могу да стану на пут или помогну да се унапреде образовни програми.

Шарчевић је на форуму у Великој Британији, на којем су од 21. до 23. јануара учествовала 1.263 делегата из 95 земаља, разговарао и о повезивању наставног плана и програма са потребама привреде.

Разматрали смо и стратегије, политике и имплементацију целоживотног учења и његовог потенцијалног утицаја на друштво, као и о утицају технологија на образовање, рекао је Шарчевић.

На маргинама форума, чији је циљ био побољшање сарадње у домену образовања, науке и технологије и размена искуства са колегама из других земаља, министар Шарчевић се састао и са представницима министарства просвете Грузије.

У договору са Европском комисијом Србија ће да помогне Грузији да унапреди свој образовни систем. Ми ћемо им бити ментор и то је велико прзнање и комплимент за нашу земљу, закључио је Шарчевић.

Loading