ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Наши научници и професори имају значајне резултате широм света

Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић разговарао је данас са професором Факултета за безбедност у Београду Дарком Трифуновићем кога је престижни кинески Универзитет ФУДАН именовао у научно звање у рангу ванредног професора.

Међу наведеним разлозима за именовање проф. др Дарка Трифуновића за вишег научног сарадника Универзитета ФУДАН су предавања, радови, али и неколико регистрованих патената из поља безбедности.  Пре Трифуновића нико од професора  и научника  са простора југоистока Европе није пријавио иновације, односно патенате из поља наука безбедности.

Министар Шарчевић оценио је да научници из Србије и професори имају значајне резултате широм света, али да је потребно додатно подстаћи научнике из области друштвено хуманистичких наука.

Осим тога, Трифуновић је и на Шангајској академији друштвених наука изабран за координатора за југоисток Европе за Иницијативу Кина + 17.

 Ово не посматрам само као мој успех…Желим да подстакнем и друге колеге са друштвено хуманистичких наука, посебно млађе да пишу радове у часописима СЦИ (SCI) и ССЦИ  (SSCI)  листе, остварују међународну сарадњу и раде на мултидисциплинарности, казао је Трифуновић.

Loading