ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић обишао радове на изградњи новог објекта основне школе у Средњеву код Великог Градишта

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас радове на новом објекту Основне школе „Миша Живановић“ у Средњеву и Средњу школу „Милије Васић“ у Великом Градишту.

Министар је оценио да је Велико Градиште пример добре сарадње локалне самоуправе и Министарства просвете.

Данас смо разговарали о могућностима улагања у инфраструктуру, односно, како да помогнемо када се заврши објекат основне школе у Средњеву. Било је речи и о мрежи школа и дуалном образовању имајући у виду да Велико Градиште има добар туристички потенцијал, рекао је Шарчевић.

Он је истакао да ће нова мрежа школа и увођење једносменског рада помоћи највише општинама попут Великог Градишта, јер ће ученици моћи да се у школи и после наставе баве спортом и додатним активностима, док ће други објекти моћи да се користе за ђачки туризам и екскурзије.

Председник општине  Велико Градиште Драган Милић рекао је да та општина улаже у образовање, јер сматра да тај новац представља инвестицију, а не трошак.

Најбоље ученике награђујемо лаптоп рачунарима, спортском опремом, помажемо им да иду на такмичења, а њихови добри резултати и успех виде се приликом уписа на факултет, казао је он.

Loading