ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић обишао реновиране просторије Стоматолошког факултета у Београду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас реновиране просторије Стоматолошког факултета у Београду и истакао да је то добар пример руковођења високошколском установом.

Он је рекао и да је за последње три године у реновирање тог факултета уложено око 500 милиона динара.

И даље је у току фаза развоја и градње. Набављена је и опрема и све оно што поправља квалитет наставе и учења на овом, заиста престижном факултету. Студенти имају изузетно добре услове за рад, као и добар наставни кадар. Ово је на понос Универзитета у Београду, додао је Шарчевић.

Министар је подсетио и на иницијативу да  изменама и допунама Закона о високом образовању Универзитет у Београду добије статус установе од националног значаја.

Декан факултета Мирослав Вукадиновић рекао је да је задовољан темпом којим се ради на адаптацији Стоматолошког факултета

Ми очекујемо да ћемо следеће године у ово доба и завршити и овај истраживачки  центар. Све то је око 4.500 квадрата корисног простора. Ово је 96 одсто финансирано из сопствених средстава факултета, казао је он.

У оквиру спроведених радова, између осталог, урађена је адаптација и реконструкција улазног хола и амфитеатра укупне површине 500 метара квадратних и изграђен и опремљен нови објекат од 500 метара квадратних у коме се налазе библиотека и вежбаоница.

Прошле године започела је и изградња Стоматолошког истраживачког имплантолошког центра са корисним простором од око 4.500 метара квадратних.

Loading