ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић отворио истраживачки семинар за основце нa Гочу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отворио је данас на Гочу мини истраживачки семинар „Научни контакт или Игром до науке“ који се бави промоцијом интердисциплинарности, односно „STEM“ образовања (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

На семинару учествује 40 ученика седмог и осмог разреда основне основних школа у Крушевцу, Јагодини, Крагујевцу и Чачку, који су талентовани за математику и физику и показују посебно интересовање за проширивање знања из тих области.

Када је реч о физици, ученици ће моћи да испитују УВ зрачење на Гочу, бавиће се обновљивим изворима енергије, метеорологијом и астрономијом. Заљубљеници у математику бавиће се везом између те научне дисциплине и друштвених игара, као и везом математике и уметности.

Министар Шарчевић посетио је и ОШ „Стефан Немања“ у Студеници, односно њено истурено одељење у Рудну. За то одељење, у којем наставу похађа осам ученика и три предшколца Министарство просвете, науке и технолошког развоја купило је мини бус, како би ђаци имали сигуран превоз од куће до школе.

Loading