ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић отворио новоизграђену спортску салу у Дому ученика средњих школа у Краљеву

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић отворио је данас новоизграђену спортску салу у оквиру  Дома ученика средњих школа у Краљеву у чију је изградњу уложено 53.575.810 динара.

Реч је о заиста квалитетном објекту који има све садржаје. Објекат има и  анекс. Сама сала има површину већу од 900 квадрата, казао је Шарчевић и навео да ће салу осим ученика дома користити и спортски клубови.

Изградња спортске сале са анексом спроведена је у три фазе, а радови су завршени у фебруару. Укупна површина објекта је 1.160 метара квадратних. Хала је опремљена свом спортском опремом.

Министар је нагласио да образовање више није пасиван процес и да је у тесној вези са привредом.

Креирање политике уписа и нових модела установа је задатак Министарства и да у складу са потребама и временом испратимо оно што је привреди најпотребније, казао је Шарчевић.

Отварању су поред представника Министарства, присуствовати и градоначелник Краљева Предраг Терзић и директор Дома ученика Драгутин Карановић.

Градоначелник Краљева истакао је да се улагање у образовање вишеструко враћа.

Улагање у образовање доноси најбоље приносе, зато су и локална самоуправа и Министарство просвете заједничким напорима успели да ову инвестицију доведу до краја, рекао је он.

Директор Дома ученика Драгутин Карановић захвалио је овом приликом Министарству просвете на подршци.

У новоизграђеној сали данас је одиграна и ревијална кошаркашка утакмица тимова Министарства просвете и Дома ученика.

Loading