ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић посетио балетску школу Националне фондације за уметничку игру у Београду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас балетску школу Националне фондације за уметничку игру која је у априлу добила акредитацију Министарства просвете Републике Србије.

Он је оценио да је Србији потребнo више уметничких школа.

 Имамо мрежу основних и средњих музичких школа, а када је у питању балет, плес, дизајн  по једну школу. Ово је први корак. Данас смо разговарали да се ова прича прошири по Србији. Ја предлажем да то буде Ћуприја, јер тамо постоји школа за музичке таленте са интернатом, рекао је министар током посете школи у Београду.

Директорка Националне фондације за уметничку игру Аја Јунг изразила је задовољство због тога што је школа добила акредитацију и због успеха њених полазника на такмичењима.

Она је додала да је школа 2013. године добила акредитацију Министарства просвете Републике Италије.

Чекали смо да се програм прве осмогодишње интернационалне балетске школе акредитује и код нас у Србији. Очекујемо нашу прву велику аудицију 8. јуна овде у просторијама школе. Очекујемо да сва наша деца добро прођу на испитима пред интернационалном комисијом која долази из Балетске академије из Рима, али и Балетске академије из Пекинга, навела је Аја Јунг.

Балетска школа Националне фондације за уметничку игру је прва приватна интернационална осмогодишња балетска школа у Србији, која ће радити по плану и програму Балетске академије из Рима.

Loading