ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић посетио образовне установе у Кули

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Кули са члановима Актива директора о опремању образовних установа, увођењу нових дигиталних учионица, као и новој мрежи школа.

Активу директора сам саопштио све детаље у вези са даљом дигитализацијом у процесу образовања и опремања установа. Између осталог, спрема  се још 8.000 дигиталних учионица и квалитетнија мрежа школа, казао је министар након обиласка ОШ „Вук Караџић“ у Црвенки.

Шарчевић је новинарима рекао да нова мрежа школа и установа не значи гашење школа већ боље услове за рад кроз увођење једносменског рада.

Такав облик рада доноси нови квалитет и ствара услове да ученици стекну нове вештине, навео је он.

Шарчевић је истакао и да су школе у овој општини високо оцењене на екстерној евалуацији, што је доказ да у њима раде врло озбиљни и обучени људи.

Нарочито је био импресиван час роботике у школи у Руском Крстуру…То су све оне добре ствари које се дешавају у нашој просвети у последње време и наши наставници су ухватили корак са временом, оценио је министар.

Директорка ОШ „Вук Караџић“ Наташа Ђерић захвалила је министру Шарчевићу јер је дошао да види шта је урађено на  школској згради у оквиру пројекта Модернизација школа.

Председник Привременог органа Општине Кула Велибор Милојичић рекао је да је са министром просвете разговарао о новим пројектима и додао да је последња инвестиција, коју је финансирала Европска инвестициона банка у сарадњи са министарством, износила око 10 милиона динара.

Loading