ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић посетио Образовно-културни центар „Вук Караџић“ у Тршићу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић са сарадницима, током дводневне радне посете Тршићу, родном селу Вука Стефановића Караџића, најавио је будући концепт рада новоотвореног Образовно-културног центра „Вук Караџић“. 

Ова установа је, по његовим речима,  регистрована са циљем да по принципу изврсности окупља младе људе завршних разреда основних и средњих школа и студија како би допринели свеукупном бављењу науком и истраживачким радом.

Нама је циљ да ово прелепо здање, као и оно у Петници даје добре примере у пракси и да ми као министарство започнемо пројектовање таквих станица у Београду и Белој Цркви, за екологију и геонауку, рекао је Младен Шарчевић.

Радна посета министра наставак је плодне сарадње града Лознице са Владом Србије, каже градоначелник Лознице Видоје Петровић, наглашавајући да су „сви овакви састанци из минулих недеља и месеци заправо наставак реализације програма свеукупног развоја овог дела западне Србије који је проистекао приликом посете председника Србије Александра Вучића Лозници и овом делу државе“.

Тај програм је усаглашен са Владом Србије и ми смо сведоци да министри из различитих ресора раде на имплементацији тог програма и све чешће су у Лозници, каже Петровић.

Из Министарства просвете, науке и технолошког развоја најавили су да ће Тршић ускоро постати велика арена за нове активности у просвети и сарадња са дијаспором, а један од првих програма који ће већ наредног месеца бити реализован у области друштвено-хуманистичких наука односи се на очување „живе“ традиције и народне књижевности

Loading