ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић посетио ОШ “Никола Тесла“ у Новом Саду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас  ОШ “Никола Тесла“ у Новом Саду која је укључена у Програм модернизације школа, а у чију је адаптацију у последњих годину дана уложено 180 милиона динара.

 За доградњу објекта и изградњу спортских терена из буџета Републике Србије уложено је 128 милиона, док је Град Нови Сад  инвестирао нешто више од 50 милиона динара.

Ово је само једна од школа у Србији које смо обновили у протекле две године. Ако наставимо овим темпом за две године ћемо реконструисати све школе у Србији, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Он је оценио да је за радове који су преостали у тој школи потребно неупоредиво мање средстава.

Овако треба да изгледају све школе у Србији. Мислим да ће и Влада Србије и Покрајине наћи и начина и средстава да ово настави да ради, казао је Шарчевић и додао да је битно и да школе буду опремљене и савременим наставним средствима.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је у модернизацију Основне школе „Никола Тесла“ у том граду из градског буџета за пет година издвојено два милиона евра.

Све ово радимо због будућности наше деце, да остану овде, и из школе ‘Никола Тесла‘ шаљемо и поруку да заједно, сарадњом Републике, Покрајине и Града, можемо много тога да постигнемо, рекао је Вучевић.

Основна школа „Никола Тесла“ у Новом Саду је овим пројектом добила осам нових учионица, шест нових кабинета, једну мултифункционалну просторију, кантину, два лифта за децу са посебним потребама, осам тоалета, разглас, видео надзор, терене за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, као и атлетску стазу са јамом за скок у даљ, терен за тенис и терен за бацање кугле.

Loading