ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић посетио Севојно

Министар посвете, науке и технолошког развоја Младен Шарћевић посетио је данас Севојно.  Министар је о реформи система образовања најпре разговарао са представницима Града Ужица и ГО Севојно, а потом са директорима обрзовно васпитних установа Златиборског округа. Након састанака Шарчевић је обишао   Основну школу ”Алекса Дејовић”и ваљаоницу алуминијума ”Импол Севал”.

Данас смо видели ученике прве генерације који  практична знања стичу у ваљаоници, у којој је цео систем дигитализован, рекао је министар Шарчевић и подсетио да је Ужице првак у увођењу дуалног образовања, чији су елементи уграђени у законодавни оквир који регулише тај вид средњошколског образовања.

Министар је истакао да ће у Севојну бити настављено улагање у школске објекте и да ће у наредном периоду бити издвојено 60 милиона динара за изградњу спортске сале у школи “Алекса Дејовић”.

 Градоначеник Ужица Тихомир Петковић захвалио је министру на подршци важним пројектима, као што су развој високог образовања у Ужицу и школског спорта у Севојну.

Имамо подршку, сада је на нама да убрзамо процедуре и омогућимо да се 2019. године упишу први студенти на извоједно ИТ одељење Универзтета у Новом Саду, рекао је Петковић.

 

Loading