ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић посетио Смедеревску Паланку

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Смедеревску Паланку где је обишао Машинско електротехничку школу „ГОША“ и Основну школу „Никола Тесла“  у  Голобоку чија се реконструкција планира.

Данас смо се договорили да школа и локална самоуправа раде на пројекту. Ми ћемо обезбедити средства за израду пројеката. Већ за следећу годину постоје приоритети да се обе зграде раде, казао је Шарчевић након обиласка школе у селу Голобук која се састоји из две зграде, а коју похађа 140 ученика.

Он је подсетио да се мрежом школа предвиђа већи број школа који могу да раде једносменски и да ће се многи садржаји попут информатике и страних језика организовати у  поподневним сатима.

Министар је оценио да мање средине могу да одговоре једносменском раду.

Шарчевић је казао да ће бити реконструисана и зграда Машинско електротехничке школе „ГОША“ и да је реч о огромној инвестицији преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Он је рекао да је реч о школи која је одлична и у којој ученици праве различита наставна средства, као и столице и клупе неопходне за школу.

Директор школе Владан Старчевић рекао је да је школа укључена у модел дуалног образовања и да се често мењају образовни профили у складу са потребама. Он је навео и да ученици учествују на различитим такмичењима.

Министар је данас поздравио и ученике који се као чланови Друштва математичара Србије такмиче на Међународном такмичењу „Кенгур  без граница 2018“.

Претходно се Шарчевић састао и са председником Привременог органа Николом Вученом.

 Вучен је указао да је 2016. године када је преузео управљање општином затекао дуг од 237 милиона динара према свим школама и додао да  је то трећина буџета општине.

Постоји велика сарадња општине и Министарства просвете. Данас смо са министром обишли све оно штo ћемо у наредном периоду урадити. Сигурно је да ће до краја године школа у Голобуку добити пројекат и кренуће се у комплетно сређивање школе, навео је он.

 

Loading