ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић пожелео успешно школовање бруцошима Учитељског факултета

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић пожелео је данас успех током школовања студентима Учитељског факултета који су уписали прву годину тог факултета у школској 2019/2020. години.

Учитељски факултет едукује кадрове којима је потребан ентузијазам. Улога учитеља у школовању ученика је много већа од образовне. Учитељи треба да пруже најбоље образовање, али у великој мери утичу на процес формирања младих личности, рекао је Шарчевић на свечаности на Учитељском факултету.

Он је казао да будући учитељи децу треба да уче да примењују нова знања, али и припреме их за амбијент у којем су информативне технологије све присутније.

Шарчевић је најавио је да ће ускоро Србија бити сасвим прекривена дигиталним учионицама, као и да  би од наредне школске године информатика требало да буде уведена од првог разреда основне школе.

Декан Учитељског факултета Данимир Мандић је поручио будућим учитељима да код деце подстичу истраживачки дух и способност закључивања уместо да троше енергију на само меморисање знања.

Више од 80 одсто карактера формира се до 10. године живота, зато је велика одговорност на родитељима, али и учитељима и васпитачима, рекао је Мандић, наводећи да је позив учитеља један од најплеменитијих, али и најтежих.

Loading