ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: реформа високог образовања није завршена

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са шефом мисије Савета Европе у Србији Тимом Картрајтом.

Картрајт је упозао министра са досадашњом сарадњом Савета Европе и  министарства и пројектима које Савет Европе намерава да започне у 2017. години. Ти пројекти се односе на област високог образовања и усмерени су на борбу против дискриминације, помоцију толеранције и борбу против корупције у образовном систему.

„Мислим да реформа високог образовања у Србији није завршена, још има простора да се усклади са стандардима Европске уније. Испуњавање тих стандарда даће младим људима прилику да имају квалитетно образовање“, рекао је Картрајт.

Министар Шарчевић  се сложио са оценом да реформа високог образовања у Србији није завршена. „Болоњски процес није завршен. Да јесте не бисмо сваке године морали да мењамо Закон о високом образовању. И сада су у току припреме измена тог закона, али ни то неће бити коначно законско решење. Припремамо системско решење проблема у високом образовању“ рекао је министар.

Министар је, такође, упознао шефа мисије Савета Европе са плановима који се тичу инклузивног образовања, повећања обухвата деце у предшколском систему, активнијег учешћа родитеља у образовању и транспарентности целог система, коју ће омогућити информациони портал Доситеј.

 

Loading