ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Реформе образовања видљиве и у малим срединама

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је ОШ „Вук Караџић“ у Крњеву, која данас прославља 240 година постојања. То је прва и најстарија сеоска школа у Србији, која је почела да окупља ђаке 1779. године. Министар је обишао и ОШ „Радица Ранковић“ у Лозовику, у којој су у току радови на реконструкцији.

Министар Шарчевић је истакао да је у претходне три године обновљено и реконстрисано око 900 школских објеката, додајући да је то урађено заједно са Канцеларијом за јавна улагања Владе  Србије, као и другим министарствима.

Он је навео, да реформа образовања, осим реконструкције основних и средњих  школа, обухвата и измену планова и програма, обуку наставника, увођење једносменског рада, као и друге пројекте који се спроводе у циљу унапређивања образовања и васпитања на свим нивоима.

Квалитетно образовање присутно је свуда у Србији и доступно свим ђацима. Наставницима су омогућене обуке и усавршавања. Осим тога, посебно ме радује што су резултати реформи већ сада видљиви у мањим срединама, рекао је министар Шарчевић, додајући да је за реформе потребно време, те да ће  резултати реформи бити још видљивији 2021. године.

Председник општине Велика Плана Игор Матковић навео је да ће локална самоуправа наставити да прати реформске процесе који се спроводе и тим приликом се захвалио министру Шарчевићу на подршци, као и за све што је Министарство урадило на реформи образовања.

Вредност радова на обнови школе у Лозовику је 20 милиона динара, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбедило је средства за опремање осам кабинета, рекао је Матковић, додајући да су у току радови на енергетској  ефикасности школе.

Министар Шарчевић је присуствовао је и свечаности поводом јубилеја 240 година постојања ОШ „Вук Караџић“ у Крњеву. Том приликом директор школе Горан Живановић уручио је министру Шарчевићу и Министарству просвете, науке и технолошког развоја повеље.

 

Loading