ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Школе у Србији очекују многе новине

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас током обиласка  образовних установа у општини Лучани  да се реформе у образовном систему Србије настављају.

Реформе у образовању иду својим током. Многе новине очекују школе у Србији. Неке од њих су посебно занимљиве родитељима, као што су нови модели екскурзија и нови модели ђачких задруга, рекао је министар новинарима.

Он је додао и да предстоје велики послови када је реч о дигитализацији, али и улагања у опрему школа и инфраструктуру.

Јединица за управљање пројектима успела је да за годину дана више од 70 објеката који су у стању пропадања доведе у функионално стање, навео је министар и додао ће у 2019. години бити завршена још 33 пројекта.

Министар просвете обишао је данас и  Средњу школу „Драгачево“ у Гучи, као и ОШ „Милан Благојевић“ у Лучанима у коју је, како је рекао,  уложено око милион евра.

Тамо имамо велика улагања. Раде се инсталације, енергетска ефикасност зграде…У школи у Котражи такође смо видели шта су елементарни захтеви. А то је школска кухиња и опрема у оквиру фискултурне сале, казао је Шарчевић.

Председница општине Весна Стамболић рекла је да је са министром разговарала о изградњи спорске сале у Лучанима.

Завршетак спортске сале у Лучанима је сасвим известан и сигуран. Добили смо и  инструкције и сугестије од министра када је реч о дуалном образовању у вези промене неких профила. Имали смо прилику да разговарамо и о свему што је важно за наше школе, казала је она.

Loading