ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Стварамо боље услове за студирање страних студената у Србији

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић разговарао је данас са генералним директором Савета за технолошко образовање у Либији Аделом Реджепом Алијем о образовној и научној сарадњи две земље.

Шарчевић је рекао да је циљ Министарства да се повећа број страних студената у Србији  и успоставе  бољи услови за њихове студије.

Он је саговорнике информисао да је објављен каталог „Студирај у Србији“ у коме су представљени сви програми на енглеском језику, као и програми за наставу на српском који страним студентима омогућавају учење српског језика.

Постоји и друга могућност, а то је програм „Свет у Србији“ у оквиру кога Србија стипендира стране студенте у Србији, казао је Шарчевић.

Генерални директор Савета за технолошко образовање у Либији Адел Реджеп Али навео је да у Србији има 400 студената из Либије али да би тај број могао бити већи због великог интересовања које постоји међу либијским студентима.

Састанку су присуствовали и државни секретар Виктор Недовић и помоћница министра просвете за међународну сарадњу Марија Кузмановић.

Loading