ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић у Атини разговарао са министром образовања Грчке

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  разговарао је данас у Атини са министром за образовања и верска питања Грчке Костасом Гавролуом о пројекту „Студирај у Србији“ и могућности да се повећа број грчких студената у Србији.

Шарчевић је навео да је реч о пројекту у оквиру кога се страним студентима нуде јако квалитетни студијски програми у Србији и да је објављен каталог студија на енглеском језику.

Студирај у Србији је пројекат који смо представили пре неколико дана са  Темпус канцеларијом. Намера је да се у Србији поново школује велики број студената из иностранства, рекао је министар и додао  да је међу успешним људима у Грчкој много оних који су студирали у Србији.

У Атини је било речи и о лекторима, наиме Србија финансира рад грчких лектора у нашој земљи, што није случај са лекторима из Србије у Грчкој.  Шарчевић је у разговору затражио пуни реципроцитет по том питању.

Министар је указао да је  потребно урадити нови Меморандум о сарадњи Србије и Грчке у области образовања и науке, јер постојећи не задовољава потенцијале сарадње. Министар ће током посете Грчкој обићи допунске српске школе у Атини и на Криту, и саговорнике упознати са израдом нових Правилника за допунске школе и нових Правилника за лекторе.

Loading