ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић у Нишу: Министарство ће бити сервис свима

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Нишу.
Директорка Регионалног центра Данијела Марковић упознала је министра са активностима и плановима Центра. Марковић је изразила наду да ће до краја године полагање испита за лиценце за наставнике бити децентрализовано.
„Министартво тренутно припрема терен за озбиљне реформе које, иначе, трају неколико година. У том процесу бићемо сервис свима“, рекао је министар Шарчевић. Када је реч о полагању испита за лиценце Шарчевић је истакао да ће Министарство сагледати законске и друге могућности за децентрализацију.
Током 2015. године у Нишком Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању реализовано је 1.453 активности на којима је учествовало 43.120 наставника.
Министар је обишао и Научни клуб Центра за промоцију науке, место одржавања најразличитијих научних догађаја, а потом се обратио Активу наставника географије Нишавског округа.

Loading