ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић у Врњачкој Бањи: Закон школама даје широку аутономију

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић поручио је данас да је време да директори школа узму учешће у променама које су неопходне у образовном систему.

Поставили смо законодавни оквир и сада нас чека још много посла, рекао је Шарчевић у Врњачкој Бањи на конференцији “Одговорност директора у образовном систему Републике Србије”.

Он је нагласио да је нови закон школама дао широку аутономију и слободу да креирају у циљу да се ученицима пружи што квалитетније образовање.

Министар је обишао Факултет за хотелијерство и туризам и том приликом истакао да је Србији због развоја туризма, пре свега здравственог, потребно више кадрова управо те струке.

Декан Драго Цвијановић изразио је подршку креирању Националног модела студентске праксе, указао да факултет у Врњачкој Бањи ради на принципима дуалног образовања и сарађује са 100 компанија.

Да би уписали наредну годину студија пракса је обавезна, а већина наших студената по завршетку факултета се запосли управо у компанијама у којима су похађали праксу.

Током посете Врњачкој Бањи министар је обишао школски ресторан Угоститељско туристичке школе, у чију надоградњу је Министарство уложило 26 милиона динара.

 

Loading