ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић у Вршцу: У току израда каталога за програм ”Студирај у Србији”

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Вршац. У разговору са  градоначелницом Драганом Митровић, министар је истакао да је протекла година била припремна за велику промену која следи од првог септембра. У првом и петом разреду основне и првом разреду средње школе од наредне школске године  примењиваће се нови модел учења и рада, модел који има  за циљ стицање применљивих знања.

Министар је  рекао и  да је Светска банка урадила платформу нове мреже образовно васпитних установа и да сада следи сагледавање специфичности појединих регија.

То је процес у коме морамо интензивно сарађивати са свим локалним самоуправама, додао је Шарчевић.

Министар  је потом обишао Гимназију „Борислав Петров Браца“, Основну школу „Младост“ и СМАТСА Ваздухопловну академију.

По завршетку посете Вршцу, Шарчевић је изјавио да  Министарство ради на програму ”Студирај у Србији” и да је управо СМАТСА Ваздухопловна академија једна од установа које би се требало наћи у каталогу.

Постоји велико интересовање традиционалних пријатеља Србије за студирање у нашој земљи и то је прилика коју ћемо искористити, рекао је министар.

Он је додао да Србије до сада  није било на међународним сајмовима образовања и да су многе прилике пропуштене.

Први корак је израда каталога студија на енглеском, али и српском језику, за 24 студијска програма. СМАТСА Ваздухопловна  академија заиста представља извозни производ Србије, те смо стога дошли да проверимо капацитете и интересовање за укључивање у програм, рекао је министар.

Loading