ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Улагања у образовање међу приоритетима Владе Србије

Улагања у образовање су међу приоритетима Владе Србије, изјавио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  на панел дискусији „Улагање у младе за одрживу будућност Србије“.

Ми морамо да научимо децу да мисле, да креативно размишљају, да стварају нове идеје и вредности и ми правимо образовни систем управо на тим основама, рекао је Шарчевић у Београду на панел дискусији коју је организовала компанија НИС.

Према његовим речима, квалитетно образовање почиње од треће године због чега је урађен нови модел рада са децом предшколског узраста, као и велика реформа учења и начина преношења садржаја.

Он је подсетио да је компанија НИС уложила више од шест милиона евра у образовање у оквиру програма „Енергија знања“.

То су активности попут опремања кабинета и креирања нових програма. У систему сарадње са НИС-ом су десетине наших средњих школа, имамо заједничке пројекте намењене промоцији науке, а компанија има и одличне видове сарадње са многим факултетима. НИС је такође посредовао у успостављању сарадње са бројним руским универзитетима, а ми управо желимо да оснажимо наше универзитете интернационалном сарадњом, рекао је Шарчевић.

Компанија НИС представила је данас Извештај о одрживом развоју за 2018. годину, а на панел дискусији говорили су и министар рударства и енергетике Александар Антић, министар здравља Златибор Лончар, министарка задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и директор НИС-а Кирил Тјурдењев.

Loading