ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Ускоро расписивање конкурса за станове за младе научнике

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић  обишао је данас зграде у крагујевачком насељу Ердоглија у којима се налазе станови за младе научнике и најавио да ће ускоро бити расписан конкурса за доделу тих станова.

 Ових дана би требало би да буде расписан конкурс, који би требало да траје 45 дана. Средином новембра ћемо имати резултате конкурса. Реч је о 210 станова. Око 70 одсто тих станова ће бити за истраживаче  који су са овог подручја. Станове ће бити могуће откупити, рекао је министар новинарима у Крагујевцу.

 Шарчевић је додао да ће 30 одсто тих станова бити намењено страним предавачима и гостујућим професорима.

Средства која су опредељена Уговором између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Јединице за управљање пројектима (ЈУП) за реализацију Потпројекта изградње станова за младе истраживаче износе 6.860.000 евра.

 Министар је навео и да је током састанака са представницима града и Универзитета у Крагујевцу било речи и о наставку радова на изградњи Центра изврсности.

Тај центар наставља да се гради пуним капацитетом, истакао је министар.

Шарчевић је рекао и да је током разговора са в.д ректора Ненадом Филиповићем и градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем било речи о томе да Крагујевац као значајан универзитетски центар представи и свој модел будућег Научно- технолошког парка.

У Крагујевцу је данас најављен и почетак радова на обнови Студентског центра и изградњи IV павиљона студентског дома. Министар је обишао и обновљену фискултурну дворану у ОШ „Живадинка Дивац“.

Loading