ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Ваздухопловна академија добар пример за квалитетно дуално образовање

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Ваздухопловну академију у Београду у којој се ученици школују  кроз једанаест четворогодишњих образовних профила по дуалном моделу.

Ово је најбољи пример како дуални модел образовања може бити високо квалитетан. Ученике који заврше ове смерове чека сигуран и добро плаћен посао. Србија сада постаје земља која је јако занимљива за авио индустрију. Долазе велике компаније и постоји интерес да овакве школе прошире капацитете, рекао је Шарчевић након обиласка школе.

Он је рекао да је потребно направити тренажни центар за обуку летача и за друге практичне вежбе које се не могу радити на симулаторима.

Директор Ваздухопловне академије Горан Цвијовић захвалио је Министарству просвете, науке и технолошког развоја на подршци.

Он је рекао да дужи низ година не постоји проблем са уписом у ову школу и да за њу влада велико интересовање.

Број кандидата на једно место је од пет, девет, па до 14 на једно место зависности од образовног профила, навео је Цвијовић.

Ученици се у овој школи школују за два подручја рада саобраћај и машинство и обрада метала, кроз једанаест четворогодишњих образовних профила по дуалном моделу. Део практичне наставе реализује се кроз међународну сарадњу са ваздухопловним школама из Италије и Француске. Ученици практичну наставу имају у Паризу и Катанији, а истовремено ученици из Француске и Италије своју праксу обављају у Београду.

Loading