ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевићу уручена признања за немерљив и континуирани допринос у развоју Кроса РТС-а

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић уручио је данас  награде руководиоцима шест школских управа – Крагујевац, Јагодина, Зајечар, Ранилуг, Нови Сад и Сомбор – које су се посебно истакле на Кросу РТС-а „Кроз Србију“.

Како је речено, на трци за коју је министар дао знак за почетак, 11.маја, у 132  места трчало  је 485.140 предшколаца и ђака, што је 60 одсто те популације.

Шарчевић је рекао да је циљ да се наредне године још више мотивишу Школске управе, директори школа, наставници и ђаци како би ова спортска манифестација имала више учесника.

Министру Шарчевићу данас је уручена повеља „Добрила Добрић“ и Златно знамење за немерљив и континуирани допринос у развоју Кроса РТС-а.

Волонтер године Кроса РТС-а је Зоран Радосављевић, директор Пољопривредно-ветеринарске школе „Свилајнац“, која је организовала Камп РТС-а и Спортског савеза Србије, а на коме су учествовала наша деца из 10 европских земаља.

Радосављевић је награђен Повељом „Добрила Добрић“ и Златним знамењем, највећим признањем Кроса РТС-а.

Добитници повеље „Добрила Добрић“ су Гордана Степић, из Министарства просвете која је аутор Образовног круга и Александар Рајевац, генерални директор Ваљевске пиваре која већ пет година подржава Крос РТС-а.

За креативан рад на образовним радионицама Кампа „Свилајнац 2018“ награђена је  Гордана Мијаиловић, професорка и директорака Високе школе за васпитаче и пословне информатичаре „Сирмијум“ из Сремске Митровице.

Награђени су и аутор визуелног идентитета Образовног круга Марко Шерер, као и најужи тим Министарства просвете који је био задужен за реализацију 28. Кроса РТС-а.

Loading