ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак Међуминистарске радне групе за НОКС

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас је отворио је састанак Међуминистарске радне групе за успостављање и имплементацију Националног оквира квалификација (НОКС).

Током састанка представљен је и разматран предлог нацрта Закона о националном оквиру квалификација израђен од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја , односно сектора за развој и високо образовање а у складу са сугестијама оперативних чланова Међуминистарске радне групе.

Проф. др Весна Мандић, помоћник министра за развој и високо образовање, презентовала је члановима све одредбе и чланове закона, након чега је уследила дискусија. Представници релевантих институција који су били присутни имали су позитивне коментаре и конструктивне критике које су биле уважене од стране проф. др Мандић.

Састанку одржаном у Министарству присуствовали су и представници Министарства привреде, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Привредне коморе Србије, Националне службе за запошљавање, Уније послодаваца Србије, Савета за стручно образовање и образовање одраслих, Националног просветног савета, Конференције универзитета Србије, Конференција академија струковних студија Србије, Уједињених гранских синдиката Независност и Савеза самосталних синдиката Србије

Након разматрања сугестија на нацрт закона, исти ће бити прослеђен на јавну расправу, у складу са даљим процедурама потребним за усвајање новог закона.

Loading