ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак министра са председником Одбора за образовање иранског парламента

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Београду са председником Одбора за образовање иранског парламента Мохамадом Мехди Захедијем (Мohammad Мehdi Zahedi) о могућностима унапређења образовне и научне сарадње Србије и Ирана.

Шарчевић је упознао саговорника са свим реформама које се спроводе на свим нивоима образовања, али и у области науке

Он је додао да је Србија мала земља али да има велики број истраживача и института од којих су многи основани у деветнаестом веку.

Министар је навео да на Београдском универзитету студирају студенти из Ирана, као и да на Филолошком факултету у Београду постоје две лектора за персијски језик.

У овој години шест студената из Ирана студира на Београдском универзитету. Они су стипендисти Србије у оквиру пројекта Свет у Србији, рекао је Шарчевић на састанку у Министарству, просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Мохамад Мехди Захеди оценио је да је потребно радити на размени искустава две земље у области образовања и науке, пре свега у области трансфера технологија.

Он је рекао да постоји могућност да Иран додели одређен број стипендија за мастер и докторске студије за студенте из Србије.

Loading