ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак министра Шарчевића и министра образовања Белорусије

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар образовања Републике Белорусије Игор Карпенко разговарали су данас у Београду о унапређењу сарадње две земље у области образовања.

На састанку у Министарству просвете, науке и технолошког развоја је истакнуто, да су већ успостављени многи директни контакти између образовних институција ове две земље.

Министар Шарчевић  је рекао да је током посете Белорусији имао прилику да се упозна са образовним системом те земље и да су му се допала многа решења, пре свега, у области високог образовања.

Министар Карпенко оценио је да данашња посета није само званична већ и пријатељска посета јер  постоји блискост два народа по духу, вери и менталитету.

Наша посета и сутрашња посета нашег председника Александра Лукашенка подстицај је за развијање веза између универзитета, рекао је он.

Састанку су присуствовали државни секретари у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Ана Ланговић Милићевић и проф.др Владимир Поповић, помоћници министра доц. др Бојан Тубић и проф. др Виктор Недовић.

 

Loading